Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Τα πρώτα χιόνια στη βόρεια Ελλάδα - Δείτε που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 27/12/2014


Ο πολικός εισβολέας βρίσκεται καθ'οδόν από τη βόρεια Ευρώπη , προς τις Βαλκανικές χώρες και θα αρχίσει να επηρεάζει από τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής τη βορειοδυτική Ελλάδα με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα. Το πρώτο σύστημα που αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τη βορειοδυτική Ελλάδα το Σάββατο θα δώσει την πρώτη γεύση για όσα πρόκειται να επακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του 2014 , η οποία όπως αναμένεται με βάση τα στοιχεία που τρέχουν συνεχώς καθημερινά , θα είναι ίσως και η καλύτερη εβδομάδα της χρονιάς για τους καιρόφιλους.
 
Ωστόσο δεν θα πρέπει να παραξενέψει η πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι προς το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής καθώς η νέα και πιο ισχυρή μεταβολή του καιρού θα λάβει χώρα από το μεσημέρι της Κυριακής με σοβαρές και έντονες χιονοπτώσεις σε αρκετές ημιορεινές και ορεινές περιοχές της δυτικής - βορειοδυτικής και βόρειας Ελλάδας.
 
 Ο νεφελώδης καιρός που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας θα παραμείνει και στη διάρκεια της νύχτας.
Από τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες , στη βορειοδυτική Ελλάδα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν περισσότερο και θα αρχίσουν να σημειώνονται ασθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα , και βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά. Προς το ξημέρωμα του Σαββάτου οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα κατέβουν σε υψόμετρο και αναμένεται να χιονίσει στη πόλη της Κοζάνης , της Φλώρινας , της Καστοριάς , των Γρεβενών , της Πτολεμαϊδας , και στα περισσότερα ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας.
Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί αναμένονται και στη κεντρική Μακεδονία και γύρω από τα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης σε υψόμετρο από 700-800μ. και πάνω.
 
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει νεφελώδης καιρός με πιθανές σποραδικές βροχές σε κεντρική και νότια Ελλάδα , ενώ αντίστοιχα φαινόμενα περιμένουμε και στην ανατολική νησιωτική χώρα το μεσημέρι και το απόγευμα.

Από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά από τα βορειοδυτικά , ενώ μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια της χώρας.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 Μποφώρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει κάθετη πτώση στη βόρεια - βορειοδυτική Ελλάδα , με την μέγιστη να μην ξεπερνά τους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου , ενώ η ελάχιστη θα πέσει περίπου στους -2 με -3c κυρίως στη δυτική Μακεδονία. 
Ηπιες θερμοκρασίες αναμένονται στη κεντρική και νότια Ελλάδα.
 
Μείνετε συντονισμένοι στο Meteoclub.gr για περισσότερες προγνώσεις στο τρέχον διάστημα.

Επιμέλεια : Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F

Δεν υπάρχουν σχόλια: