Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Καλός καιρός το Σαββατοκύριακο στην Αττική αλλά με κρύο τα βράδια - Πρόγνωση καιρού Αττικής 22-23/11/2014 + Γενική τάση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου


Ενας πολύ καλός καιρός πρόκειται να ακολουθήσει στην Αττική για αυτή το Σαββατοκύριακο.  Βλέπετε ακόμα δεν έχουμε την τιμητική των πολικών εισβολών (για μία ακόμα φορά) όπως συμβαίνει (πρόωρα) στις βορειοανατολικές πολιτείες της Αμερικής , όμως ακόμα πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για το πως θα είναι ο χειμώνας 2014-2015 στη χώρα μας.

Οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις που βγαίνουν από διάφορες υπηρεσίες του εξωτερικού βρίσκονται ακόμα σε ένα πολύ πειραματικό στάδιο , και επειδή έχει γίνει ιδιαίτερα της "μόδας" αυτή τη χρονιά για την υπηρεσία που θα δώσει τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη ψυχρή εισβολή στα Βαλκάνια ...και πόσο μάλλον στην Ελλάδα .. η συμβουλή είναι "Κρατήστε ένα μικρό καλάθι ..."
 
Σάββατο 22/11/2014
Για την Αττική το Σάββατο καιρός θα είναι ιδιαίτερα καλός με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές , αλλά με κάποιες λίγες τοπικές νεφώσεις χαμηλών υψών στα βόρεια - βορειοανατολικά του νομού , ίσως και στα δυτικά προς το μεσημέρι.
 
Οι άνεμοι από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις από 2 έως 4 μποφώρ. 
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη , ενώ τις βραδυνές ώρες το θερμόμετρο θα πέσει στους 11 με 12 βαθμούς στο κέντρο , και στα βόρεια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , κοντά τους 7 με 8c. 
 
Κυριακή 23/11/2014
Τη Κυριακή παρόμοιος θα είναι ο καιρός. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και πιο πολύ στα βόρεια και ανατολικά του νομού και γύρω από τους ορεινούς όγκους. Το μεσημέρι έως και το απόγευμα πιθανότατα να συννεφιάσει και για λίγο στο λεκανοπέδιο. 
 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις από 3 έως 4 μποφώρ (στα ανατολικά). 

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα , με τη μέγιστη στους 17 - 18 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Η ελάχιστη θα πέσει κοντά στους 10 με 12 βαθμούς στο κέντρο , ενώ στα βόρεια η ελάχιστη προβλέπεται ξανά σε χαμηλές τιμές , κοντά στους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Περισσότερο κρύο προβλέπεται για την έναρξη της τελευταίας εβδομάδας του Νοεμβρίου με πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις στη Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα από τα 1100-1200μ. και άνω,  από το απόγευμα - βράδυ της Δευτέρας έως το ξημέρωμα της Τρίτη. Νεφελώδης με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού πρόκειται να σημειωθούν στο προαναφερθέν διάστημα.
 
Αυτή η νωχελική ψυχρή εισβολή πρόκειται να κρατήσει για πολύ λίγο όμως καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να πάρει ξανά την ανηφόρα από τη Τετάρτη , και κυρίως τη Πέμπτη (26-27 Νοεμβρίου) αφού οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες με επιβεβλημένη την άνοδο της θερμοκρασίας (κυρίως στις ελάχιστες τιμές της). Οι βροχές και ο άστατος καιρός επιστρέφουν τη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου όπως και μέσα στο Σαββατοκύριακο 29-30/11/2014 και όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία , η είσοδος του γιορτινού Δεκεμβρίου γίνεται ....δυστυχώς όχι με χαμηλές θερμοκρασίες , αλλά με ήπιες. 
 
Η επιστροφή της γνώριμης -για εμάς- ζωνικής κυκλοφορίας θεωρείται σχεδόν σίγουρη , κάτι που  θα φέρει εκ νέου βροχές στη χώρα μας. 
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: