Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δυο νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία


Τεράστια προβλήματα από τις αδιάκοπες βροχοπτώσεις

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει πολλές περιοχές της Ιταλίας. Δυο γυναίκες, 65 και 67 ετών, οι οποίες βρίσκονταν μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο έχασαν την ζωή τους από υπερχείλιση χείμαρρου, έξω από την πόλη Γκροσσέτο.

Στην κωμόπολη Ορμπετέλλο, στην περιφέρεια της Τοσκάνης, επίσης, ο δήμος ζήτησε από τους κατοίκους διαμέσου μηνυμάτων που εστάλησαν στα κινητά τηλέφωνα, να εγκαταλείψουν τα ισόγεια και τους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δεκάδες, προληπτικές εκκενώσεις διαμερισμάτων.

Σε περιοχές της υπαίθρου, η υπερχείλιση χειμάρρων και παραπόταμων έχει μετατρέψει ιδιαίτερα εκτεταμένες καλλιεργημένες εκτάσεις σε πραγματικές λίμνες.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να μεταφέρουν σε ασφαλή περιοχή οκτώ άτομα τα οποία είχαν εγκλωβισθεί σε δυο σπίτια έξω από το Ορμπετέλλο, ενώ εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδική αρτηρία της Αουρέλια, η οποία συνδέει την Ρώμη με την βορειοδυτική Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι αδιάκοπτες βροχοπτώσεις προκάλεσαν τεράστια προβλήματα και καταστροφές πρώτα στην πόλη της Γένοβας - ένας πενηνταεπτάχρονος νοσοκόμος έχασε την ζωή του- και αμέσως μετά στην Πάρμα, όπου ο χείμαρρος Μπαγκάντζα έσπασε τα φράγματα παρασύροντας δεκάδες αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: