Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Περιληπτική ανάλυση κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας,πρόγνωση καιρού Αττικής Τρίτη-Τετάρτη 7-8 Οκτωβρίου 2014

2
 
 
Χωρισμένη η Ελλάδα στα δύο αυτήν την στιγμή στην χώρα μας εξαιτίας της διαταραχής,όπως απεικονίζεται στον χάρτη,βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο,αντίθετα στα ανατολικά ήπιος καιρός με τοπικές συννεφιές .Απο αυριο σταδιακά τα φαινόμενα θα μεταφερθούν ανατολικότερα με τάση εξασθένισης.
 
Όσον αφορά την ροή της κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας όπως διακρίνουμε στον χάρτη,βαθύ βαρομετρικό χαμηλό και με ανώτερη υποστήριξη  στροβιλίζει στην ΒΔκή Ευρώπη,δυτικά-βορειοδυτικά της Μ.Βρετανίας κατα την κίνηση του αυτή δημιουργεί δευτερεύουσες διαταραχές ,μία απο αυτές επηρεάζει και την γείτονα χώρα μας με έναν αυλώνα ο οποίος μετακινείται αργά ΒΑκά και επηρεάζει περισσότερο τα δυτικά.
eikon1
Αύριο  μετά το απόγευμα φαίνεται αυτή η διαταραχή να αλλάζει τροχιά καθώς μπαίνει σφήνα όπως βλέπουμε στον χάρτη 2 - Ridge το οποίο θα έχει τάση να εισχωρήσει στον πρόωρο σιβηρικό αντικυκλώνα,και να αποκόψει τον αυλώνα,αλλάζοντας τουν την τροχιά σε Νακή,οπότε και θα μετατοπιστούν τα φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά ..και ανατολικότερα,όχι πάντως με ανάλογη ένταση.Στην συνέχεια προς το τέλος της εβδομάδος φαίνεται κυριαρχία αντικυκλωνικών συνθηκών με ένα αβαθές χαμηλό νότια της Τουρκίας δημιούργημα της διαταραχής που μας απασχολεί, να συνδυάζεται με τον αντικυκλώνα  που θα κυριαρχεί στα ανατολικά Βαλκάνια έως και τα νότια της Ρωσίας,δίνοντας στην χώρα μας αρκετή ηλιοφάνεια κυρίως στα δυτικά,βόρειο-βορειοανατολικό ρεύμα που θα δίνει συννεφιές ή και κάποιες βροχές ορεογραφικού τύπου κυρίως,στα ανατολικά προσήνεμα και κυρίως στα βόρεια της Κρήτης,διατηρώντας την θερμοκρασία στις περιοχές αυτές λίγο πιο χαμηλή για την εποχή.Αυτό το σκηνικό φαίνεται να έχει τάση διατήρησης έως και τα μέσα του Οκτώβρη.
 
 
 
 
eik2 copy
 
Όσον αφορά τον καιρό της Αττικής για τις επόμενες 2 ημέρες
 
Eπόμενες ώρες - Δευτέρα έως 23.59:
 
Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί τοπικά νεφελώδης,θα δημιουργηθεί και χαμηλή νέφωση ενδεχόμενοι ασθενείς όμβροι
 
Tρίτη 7  Οκτωβρίου  2014
 
To πρωί νεφελώδης καιρός με  τοπικές ασθενείς βροχές στα Δυτικά-Νοτιοδυτικά ,νότια του αργοσαρωνικού θα σημειωθούν καταιγίδες που δεν αναμένεται να επηρεάσουν τον νομό,στην συνέχεια ο καιρός θα είναι κατα περιόδους νεφελώδης αλλα και με διαστήματα ηλιοφάνειας,προς το βράδυ ο καιρός θα γίνει πιο κλειστός χωρίς να αποκλείεται να βρέξει κατα τόπους.
 
Άνεμοι: 
Γενικά νότιοι ασθενείς και στον Σαρωνικό κατα τόπους 4Bf,το βράδυ θα γίνουν μεταβλητοί.
 
Θερμοκρασία:
Κέντρο 18..25oC Bόρεια Προάστια:.16.. 25oC , ,Δυτικά προάστια 17..25oC, ,Νότια προάστια 19-25οC,Μεσόγεια: 17. .26oC..


Tετάρτη 8  Οκτωβρίου  2014
 
Απο το πρωϊ άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας αλλα και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως μετά το μεσημέρι.
Tο βράδυ αναμένεται ο καιρός πάλι να κλείσει κυρίως στα βόρεια του νομού όπου και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.
 
Άνεμοι: 
Μεταβλητοί ασθενείς που σταδιακά απο το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
 
Θερμοκρασία:
Κέντρο 18..25oC Bόρεια Προάστια:.16.. 23oC , ,Δυτικά προάστια 18..25oC, ,Νότια προάστια 19-26οC,Μεσόγεια: 17. .25oC,ελάχιστες στο τέλος της ημέρας.
Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: