Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αλλάζει ο καιρός .. Πρόγνωση καιρού Αττικής 22 Οκτωβρίου 2014 + Τάση για τις επόμενες ημέρες.

gfs-500hpa-22-10-2014Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας περιμένουμε τις επόμενες ημέρες , ενώ μάλιστα θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά , όπως στη Πίνδο , τη κεντρική και δυτική Μακεδονία σε υψόμετρο άνω των 1700-1800 μέτρων , κυρίως μέσα στο Σ/Κ 25-26/10/2014.
 
 
 
Κύριο αίτιο αυτής της κακοκαιρίας είναι η διέλευση βαρομετρικού χαμηλού απο τα βορειοδυτικά μας , η οποία όπως είπαμε θα επηρεάσει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας μας με βροχές , καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά , αρχής γεννομένης από τη Τετάρτη το απόγευμα , πρώτα από τα δυτικά και ύστερα σε κεντρικά - βόρεια και μετά τα βορειοανατολικά τμήματα.
 
 
prognosi-attiki-22-10-2014
 
Για την Αττική , ο καιρός τη Τετάρτη θα ξεκινήσει με ηλιόλουστο και καταγάλανο ουρανό. Μέσα στην ημέρα και πιο πολύ μέσα στο μεσημέρι αναμένονται να αρχίσουν κάποιες λίγες τοπικές νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους. Από το απόγευμα οι νεφώσεις προοδευτικά θα αυξάνονται με αποτέλεσμα ο ουράνιος θόλος να "γκριζάρει" με χαμηλού ύψους νεφώσεις ενώ προς το βράδυ πρόκειται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή όμβροι στις νότιες περιοχές της Αττικής και της Αθήνας , όπως και πιθανότατα γύρω από τους ορεινούς όγκους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της Πέμπτης , οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία του νομού.
 
prognosi-attiki-22-10-2014b
 
Νοτιάς το μεγαλείο σου ... αυτός θα είναι ο επικρατέστερος άνεμος καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας , με την ένταση του να φτάνει το μεσημέρι τα 3 με 4 μποφώρ , όμως από το απόγευμα έως και αργά το βράδυ θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση και έτσι στα νότια παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής θα φτάσει τοπικά τα 6 μποφώρ.
 
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου τις μεσημεριανές ώρες , όμως το βράδυ δεν θα πέσει κάτω από τους 19 με 20 βαθμούς.
 
Σοβαρότερη επιδείνωση περιμένουμε αργά το βράδυ της Πέμπτης προς το πρωινό της Παρασκευής με αρκετά δυνατές βροχές και καταιγίδες. Το Σαββατοκύριακο θα παραμείνει βροχερός ο καιρός ενώ παράλληλα οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με τη μέγιστη να μην ξεπερνάει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
 
Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Δεν υπάρχουν σχόλια: