Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Xαλάει ο καιρός την νέα εβδομάδα 14-20/7/2014


 
Μας τα χαλάει ο καιρός την νέα εβδομάδα με την αστάθεια να είναι αρκετά έντονη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
 
Έτσι από την Τρίτη ο καιρός θα χαλάσει με πτώση της θερμοκρασίας,ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες θα συνεχιστούν και την Τετάρτη .
 
Aπό την Πέμπτη και μετά θα περιοριστεί η αστάθεια στα ορεινά τμήματα της Πίνδου και της δυτικής &κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλύτερος με ηλιοφάνεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. 
 
 
 
Πιο αναλυτικά:
 
Δευτέρα 14/7/2014:
 
 
Γενικά καλός θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ηλιοφάνεια και λίγες
νεφώσεις που θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά τμήματα της δυτικής
&κεντρικής Μακεδονίας και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες οι οποίες θα επεκταθούν και στην
ανατολική Μακεδονία-Θράκη.
 
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες
στα ορεινά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας-κεντρικής&βορειοανατολικής Στερεάς-β.Εύβοιας. 
 
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ. Πιθανώς στο νοτιοανατολικό Αιγαίο να αγγίξουν και τα 8 μποφόρ.
 
 
Τρίτη 15/7/2014:
 
Άστατος θα ξεκινήσει ο καιρός ήδη από την βόρεια Ελλάδα όπου τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Μακεδονία ,την ανατολική Θεσσαλία μέχρι και την βορειοανατολική Στερεά. 
 
Γρήγορα προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί περισσότερο άστατος με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες στην Θεσσαλία,την ανατολική Στερεά-Εύβοια(συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) αλλά και την Μακεδονία-Θράκη. Προς το απογευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Ήπειρο-δυτική&κεντρική Στερεά μέχρι και την δυτική&βορειοανατολική Πελοπόννησο.
 
Στις υπόλοιπες περιοχές ,τις νησιωτικές θα έχουμε καλό καιρό με ηλιοφάνεια από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη αλλά και τα Δωδεκάνησα.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ.
 
 305164 106318279519080 1868695988 n
Τετάρτη 16/7/2014:
 
Γενικά καλός θα είναι ο καιρός το πρωί με ηλιοφάνεια στην δυτική κεντρική και βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο.
 
Ωστόσο άστατος θα είναι ο καιρός το πρωί με βροχές και καταιγίδες από το ύψος της νότιας Χαλκιδικής ,στις Σποράδες μέχρι και την Εύβοια αλλά και την ανατολική Θεσσαλία.
Κάποια από αυτά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα.
 
 
Γρήγορα προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει στις παραπάνω περιοχές και η αστάθεια θα προχωρήσει στα ενδότερα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην κεντρική&δυτική Στερεά-κεντρική και βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι την Ήπειρο αλλά και την Μακεδονία-Θράκη.
 
Μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην δυτική Πελοπόννησο αλλά και σε περιοχές της νοτιοανατολικής Στερεάς (κυρίως νοτιοδυτική Αττική) .
 
Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και της Κρήτης θα εκδηλωθούν και εκεί μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας.
 

 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη.
 
Πέμπτη-Παρασκευή 17-18/7/2014:
 
 
 1237982 10151863574360921 772701357 n copy
Υποχωρεί σταδιακά η αστάθεια σε μεγάλο μέρος της χώρας ωστόσο το μεσημέρι  και το απόγευμα θα εκδηλώνονται μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Πίνδου(Ήπειρος-δυτική&κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική Μακεδονία) μέχρι και το εσωτερικό της Πελοποννήσου αλλά και στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. 
 
Στην υπόλοιπη ανατολική ηπειρωτική χώρα αλλά και στα νησιά ο καιρός θα είναι αρκετά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
 
 
Σαββατοκύριακο 19-20/7/2014:
 
Άνοδος της θερμοκρασίας, υποχωρούν οι αστάθειες και ο καιρός βελτιώνεται σε όλη την χώρα. Μικρή η πιθανότητα για μπόρες μικρής διάρκειας στα ορεινά της Πίνδου και της Ροδόπης το μεσημέρι και το απόγευμα. 
 
 10455159 897023836980656 8423955495578977333 n
 
Eπιμέλεια: Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: