Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Aστάθεια στην Αττική την Τρίτη 15/7/2014


Προσπάθεια προσέγγισης που θα εστιάσει αύριο η αστάθεια στην Αττική ποιες περιοχές δεν θα επηρεαστούν τόσο όσο άλλες και ποιες θα μείνουν εκτός φαινομένων.
Δύσκολο σε συνθήκες αστάθειας να γίνει αυτό ,αλλα μια εκτίμηση-προσέγγιση μπορούμε να την κάνουμε.
Σε σχέση με χτες που είχα δει άλλους ανέμους στην επιφάνεια σήμερα βλέπω εναν βοριά -πρόσκαιρα και βορειοανατολικό στην ανατολική βορειοανατολική Αττική που παίζει σημαντικό ρόλο για το πως θα κατανημηθεί η αστάθεια στο νομό.
Προφανώς υπό άλλες συνθήκες με δυτικογενή stream αρχικά θα μιλάγαμε για πανικούς στα ανατολικά βορειοανατολικά του νομού αλλα με έναν επιφανειακό νοτιά ή δυτικό νοτιοδυτικό-βορειοδυτικό άνεμο. Αυτήν την φορά ο βοριάς η βορειοανατολικός που θα βγεί σε συνδυασμό με το stream θα μεταφέρει τα φαινόμενα κοντά στην Πάρνηθα και πιο νότια προς τις περιοχές δυτικά και βόρεια μέχρι το λεκανοπέδιο.
Ο άνεμος επιφανείας είναι κακός για την ανατολική βορειοανατολική Αττική που αρχικά ίσως μείνει εκτός φαινομένων .(αυτό θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα βγει αυτός ο βοριάς βορειοανατολικός γιατι αν βγεί βόρειοδυτικός τότε θα εξελιχτούν αλλιώς τα πράγματα ,αυτός δείχνει να μπαίνει μετά τις 5-6 το απόγευμα.

Στον υπόλοιπο νομό ,στο λεκανοπέδιο και στο κέντρο μέχρι τα δυτικά νοτιοδυτικά αυτός ο βόρειος άνεμος θα βοηθήσει στο να κατέβει πιο νότια η αστάθεια και φαίνεται να ευνούνται οι περιοχές πέριξ της Πάρνηθας μέχρι τα δυτικά προάστια και το λεκανοπέδιο (τα κεντρικά -βόρεια βορειοδυτικά τμήματα του) . Σημαντικό ρόλο θα παίξει η σύγκλιση του βόρειο βορειοδυτικού με τον βόρειο βορειοανατολικό άνεμο-ποιος από τους 2 θα υπερισχύσει. Το απόγευμα θα εξασθενήσουν τελείως οι άνεμοι και μετά το μεσημέρι το stream γυρνάει σε αρκετά πιο βόρειο βορειοδυτικό κάτι αρκετά θετικό και για τον υπόλοιπο νομό έτσι ώστε να κατέβουν τα φαινόμενα πιο νότια.
Προς το απόγευμα ίσως πάνε και πιο ανατολικά τα φαινόμενα αν εξασθενήσουν οι βόρεια βορειοανατολικής Συνιστώσας άνεμοι από τον Ευβοικό.
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: