Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Αστάθεια την Τρίτη-Τετάρτη 15-16/7/2014

Μετά από αρκετές μέρες με ηλιοφάνεια και καλό καιρό ,φαίνεται πως την νέα εβδομάδα θα χαλάσει για λίγες μέρες ο καιρός και στην Αττική και κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
 
Η Δευτέρα φαίνεται να κυλάει με γενικά καλό καιρό αλλά από την Τρίτη δείχνει να χαλάει κυρίως στα κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικά τμήματα του νομού με βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες.
 
Την Τετάρτη η αστάθεια από τα βόρεια βορειοανατολικά θα μετατοπιστεί στην δυτική νοτιοδυτική Αττική ενώ στα βόρεια βορειοανατολικά ο καιρός θα είναι καλύτερος το μεσημέρι και το απόγευμα.
 
Πιο αναλυτικά:
 
10423665 10152250399392798 769555507313843535 n
Την Τρίτη  15/7/2014 ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες και λίγες νεφώσεις . Ωστόσο γρήγορα προς το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί άστατος με μπόρες και καταιγίδες πρώτα στα ορεινότερα τμήματα και γύρω από την Πάρνηθα  .
 
Μέσα στο μεσημέρι προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη βόρεια βορειοανατολική Αττική και στα κεντρικά και βόρεια προάστια του νομού.Πιθανότητα για κάποιες καταιγίδες από την βορειοανατολική Πελοπόννησο να κινηθούν και προς την δυτική βορειοδυτική Αττική.
 
Στην υπόλοιπη Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις ενώ στα νότια προάστια και στην νοτιοανατολική Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια και πολύ καλές καιρικές συνθήκες.
 
meteocam2
Την Τετάρτη 16/7/2014  ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ωστόσο στην βόρεια βορειοανατολική Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές που ίσως κατέβουν και νοτιότερα(τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια από τα φαινόμενα που θα επηρεάζουν την Εύβοια). Γρήγορα προς το μεσημέρι ο καιρός θα καταστεί άστατος στα κεντρικά δυτικά και νότια νοτιοδυτικά τμήματα του νομού αλλά και στο λεκανοπέδιο με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. 
 

 
Το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά στην βόρεια βορειοανατολική Αττική αλλά και στα υπερβόρεια ορεινά του νομού.
Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ τα όποια φαινόμενα στο νομό θα έχουν σταματήσει.
 
 
Οι άνεμοι την Τρίτη και την Τετάρτη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι στα πιο δυτικά τμήματα του νομού ενώ στον υπόλοιπο νομό ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων (πρόσκαιρες αύρες στα νότια και ασθενείς βορειοανατολικοί άνεμοι στον Ευβοικό μέχρι την βορειοανατολική παραλιακή Αττική)
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση .
Eπιμέλεια: Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: