Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο Καιρός στην Ελλάδα την Τρίτη-Τετάρτη 5-6/2/2013



Με ανοιξιάτικες διαθέσεις και μεταφορά σκόνης από την Αφρική μπήκε η νέα εβδομάδα του Φλεβάρη ο οποίο μπήκε με ανοιξιάτικες διαθέσεις ενώ αρκετή θολούρα και αυξημένοι ρύποι υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Τις επόμενες μέρες σταδιακά θα εκτοπιστεί ανατολικότερα η σκόνη ενώ θα στραφούν οι άνεμοι σε βοριάδες και θα πέσει η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά:

Αύριο Τρίτη ο καιρός στα δυτική κεντρικά και βόρεια θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.

Στην υπόλοιπη νοτιοανατολική χώρα θα έχουμε πιο πυκνές νεφώσεις που θα δίνουν σποραδικές βροχές στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα . Ενδεχομένως κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές και στις Σποράδες αλλά και μέσα στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχουμε νεφώσεις πυκνές κατά διαστήματα που είναι πιθανόν να αφήνουν μπόρες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη 6/2/2013:

Καλός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα από τις πρωινές ώρες ωστόσο σταδιακά από το μεσημέρι και μετά νεφώσεις από το Ιόνιο θα αρχίσουν να πυκνώνουν μέχρι και την δυτική Ελλάδα και αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα θα αρχίσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο,την δυτική Στερεά αλλά και την δυτική Πελοπόννησο που όσο βαδίζουμε προς το βράδυ όλο και θα εντείνονται .

Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν μέσα στην ημέρα χωρίς να είναι ικανές να δώσουν κάποιο φαινόμενο.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί στις Κυκλάδες-Κρήτη και κυρίως στα Δωδεκάνησα που μέσα στην ημέρα θα εξασθενίσουν. Τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τέλος στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική νοτιοανατολική ηπειρωτική χώρα δεν αναμένεται κάτι εκτός από ηλιοφάνεια και νεφώσεις πυκνές κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς που θα φτάσουν στο Ιόνιο στα 4-5 μποφόρ και σταδιακά μέσα στην ημέρα και τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτική βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.



Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη δεν περιμένουμε βροχές το επόμενο διήμερο εκτός από κάποιες νεφώσεις πυκνές κατά περιόδους αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας μέσα στην ημέρα .

Οι άνεμοι θα πνέουν την Τρίτη βορειοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ,ενώ την Τετάρτη θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς στα 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αύριο θα σημειώσει πτώση και η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει λίγο ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως όσον αφορά τις ελάχιστες θερμοκρασίες.

Στην Αττική ο καιρός αύριο θα καθαρίσει από την σκόνη καθώς θα μπει βόρειο ρεύμα με αποτέλεσμα να επικρατήσει και μουντό σκηνικό στο νομό με συννεφιά πυκνή που θα δίνει ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και ανατολικά του νομού ενώ αργότερα και στην υπόλοιπη δυτική βορειοδυτική Αττική . Καλύτερος ο καιρός την Τετάρτη με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί την Τρίτη στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ την Τετάρτη θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ασθενείς και που γρήγορα θα ενισχυθούν σημαντικά μέχρι το βράδυ φτάνοντας τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στα πιο ορεινά του νομού.

Η θερμοκρασία σε πτώση αύριο Τρίτη ενώ την Τετάρτη και πάλι θα μαλακώσει ο καιρός με τους νοτιάδες και έτσι θα ανέβει πάλι λίγο η θερμοκρασία.

Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason)

Δεν υπάρχουν σχόλια: