Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο καιρός 25-26/2/2013



Άστατος ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της δυτικής κεντρικής και βόρεια βορειοδυτικής χώρας την νέα εβδομάδα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες,ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα με καλό καιρό.
Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός.
Χιονοπτώσεις μέχρι και την Πέμπτη στα ορεινά της δυτικής και βόρειας βορειοδυτικής Ελλάδας μέχρι και τα ορεινά της Πελοποννήσου.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Αναλυτικότερα:
Δευτέρα 25/2/2013 :
Ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος στην δυτική βορειοδυτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την κεντρική Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα ήδη από τις πρωινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ιονίου ,την Ήπειρο-δυτική Μακεδονία-βορειοδυτική Θεσσαλία-δυτική και κεντρική Στερεά μέχρι και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. 
Μέσα στην ημέρα οι βροχές θα επεκταθούν μέχρι και την κεντρική-ανατολική Μακεδονία καθώς και την Θεσσαλία-βορειοανατολική Στερεά.
Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πυκνές κατά διαστήματα. 
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια της χώρας. 
Τρίτη 26/2/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός σχεδόν σε όλη την χώρα με λίγες νεφώσεις πιο πυκνές στην δυτική Ελλάδα με πιθανότητα βροχών τις πρωινές ώρες-μεσημβρινές ώρες.Μέσα στην ημέρα ο καιρός πρόσκαιρα θα ανοίξει ωστόσο από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα ξανά συννεφιάσει.
Στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι πιο μουντός ο καιρός με βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία μέχρι και την βορειοανατολική Θεσσαλία .Σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Θράκη μέχρι το τέλος της ημέρας.
Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα αλλά και τα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο νότιο νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. 
Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια .

Mουντός ο καιρός στην Θεσσαλονίκη το ερχόμενο διήμερο με τοπικές βροχές κατά περιόδους ,με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση και τους ανέμους να πνέουν νοτιοανατολικοί την Δευτέρα και την Τρίτη να μπαίνει βαρδάρης. 
Καλός ο καιρός στην Αττική την Δευτέρα με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ορεινά ενώ δεν αποκλείεται προς το βράδυ να βρέξει στην Αττική .Σχετικά καλός ο καιρός και την Τρίτη με ηλιοφάνεια και νοτιοδυτικούς ανέμους. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. 
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: